ﻓﻴﺒﺮ ﻏﺬاﻳﻲ ﺑﺨﺸﻲ از ﻣﻮاد ﻏﺬاﻳﻲ ﺑﺎ ﻣﻨﺸﺎء ﮔﻴﺎﻫﻲ اﺳﺖ ﻛﻪ ﺗﻮﺳﻂ آﻧﺰﻳﻢ ﻫﺎي ﻣﻮﺟﻮد در دﺳﺘﮕﺎه ﮔﻮارش ﻗﺎﺑﻞ ﻫﻀﻢ ﻧﻴﺴﺖ . ﺑﻪ ﻋﺒﺎرت دﻳﮕﺮ ﻓﻴﺒﺮﻫﺎ ﻣﻮادي ﻫﺴﺘﻨﺪﻛﻪ در دﺳﺘﮕﺎه ﮔﻮارش ﺑﺪون اﻳﻨﻜﻪ ﺟﺬب ﺷﻮﻧﺪ ،ﻋﺒﻮر ﻣﻲ ﻛﻨﻨﺪاﻣﺎ ﺑﺮاي ﺑﻪ ﺳﺎزي ﺑﺪن از ﻧﻈﺮ ﻓﻴﺰﻳﻜﻲ ﺿﺮوري ﻫﺴﺘﻨﺪ . در ﮔﺬﺷﺘﻪ اﻫﻤﻴﺖ ﺗﻐﺬﻳﻪ اي ﺑﺮاي ﻓﻴﺒﺮ ﻗﺎﺋﻞ ﻧﺒﻮدﻧﺪ اﻣﺎ اﻣﺮوزه ﺛﺎﺑﺖ ﺷﺪه اﺳﺖ ﻛﻪ وﺟﻮد ﻓﻴﺒﺮﻫﺎي ﻏﺬاﻳﻲ در رژﻳﻢ ﻏﺬاﻳﻲ روزاﻧﻪ ﻧﻪ ﺗﻨﻬﺎ ﺑﺮاي ﭘﻴﺸﮕﻴﺮي ﺑﻠﻜﻪ ﺑﺮاي درﻣﺎن ﺑﺴﻴﺎري از ﺑﻴﻤﺎرﻳﻬﺎﻳﻲ ﻛﻪ اﻣﺮوزه ﺑﺸﺮ ﺑﺎ آن دﺳﺖ ﺑﻪ ﮔﺮﻳﺒﺎن اﺳﺖ ﻻزم و ﺿﺮوري اﺳﺖ .